Μηπως ηρθε η ωρα να δουμε ποιο θα ειναι το επομενο βημα?

Ο Εθνικος Γαζωρου, φετος, μας χαρισε πολλες στιγμες αξιομνημονευτες. Πολλες φορες, νιωσαμε χαρα και υπερηφανεια για τα αποτελεσματα, αγωνια για τους επομενους αγωνες και απογοητευση απο μια ηττα.

Μετα την ηττα στα Γρεβενα, πολλα ακουστηκαν απο διαφορους στο χωριο για την αποδοση και ισως την αφοσιωση μερικων ποδοσφαιριστων. Αυτο με λυπησε ιδιαιτερα. Οταν ο Εθνικος νικαει, τοτε ολοι νιωθουμε υπερηφανεια και θεωρουμε οτι μας τιμα με τις νικες του. Οταν ομως χανει, η καποιος ποδοσφαιριστης δεν παιζει τοσο καλα οσο θα θελαμε, τοτε ξαφνικα γινομαστε κατηγοροι και ξεχναμε ολες τις καλες στιγμες,θεωρωντας οτι μας ντροπιασανε. Περιεργη συμπεριφορα δεν νομιζετε?? Σαφως, αναμενομενη συμπεριφορα, οταν μιλαμε για ομαδες σαν τον Παο και τον Ολυμπιακο οπου οι παιχτες ειναι επαγγελματιες ποδοσφαιριστες , πληρωνονται παρα πολλα λεφτα και στην τελικη μας ειναι αγνωστοι και η κριτικη μας δεν μπορει να τους βλαψει.

Εδω, ομως στον Εθνικο, τα παιδια παιζουν μπαλα ουσιαστικα για την ψωρα τους. Δεν λεω οτι τα κινητρα τους ειναι αλτρουιστικα, περαν τουτου βεβαια. Αλλος παιζει για να τον θαυμαζουν τα κοριτσακια, αλλος παιζει για να κανει ενα ονομα, αλλος για τα ευρω που παιρνει, αλλος γιατι του αρεσει η μπαλα, αλλος γιατι εχει φιλιες με διαφορους, αλλος γιατι εχει γινει μερος της ζωης του ο εθνικος και ουτω καθεξης.

Αλλα εμας, τους φιλαθλους, και τους υποστηρικτες του Εθνικου, δεν μας πεφτει λογος γιατι παιζει μπαλα ο καθενας. Αν θεωρουμε οτι μπορουμε να κανουμε την δουλεια τους καλυτερα απο αυτους, ιδου η Ροδος, ιδου και το γηπεδο... Φυσικα ειναι πολυ πιο ευκολο να λες χοντρα μουχαμπετια στην απεξω...

Δυστυχως πολλοι αδυνατουν να καταλαβουν οτι το να κατηγορεις τους συγχωριανους σου δεν προκειται να τους κανει καλυτερους, αν μη τι αλλο, θα τους σταματησει εντελως. Ο εθνικος, ειχε ανοδικη πορεια και εχει φτασει σε ενα ανελπιστα ψηλο σημειο για τα ποδοσφαιρικα δεδομενα της επαρχιας των Σερρων. Και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε. Και πρεπει να βοηθαμε εστω με τα καλα μας λογια, εστω με το να σεβομαστε αυτο που κανουν τα παιδια, εστω με το να προσπαθουμε παντα η κριτικη μας να ειναι καλοπροαιρετη και να εχει κατι να προτεινει και οχι να θαβει τους παντες και τα παντα.


Και ερχομαι εδω στο δικο μου σημειο κριτικης. Που ειναι το τσικο Γαζωρου? Αυτη ειναι η ερωτηση μου? Που ειναι το φυτωριο που θα συνεχισει τις αυριανες νικες? Που ειναι τα 11χρονα του Γαζωρου? Ακομα και αν δεν υπαρχει επιπεδο, δεν υπαρχουν αγορια με τα χρυσα ποδια, με καλα πλασε, με ορεξη για μπαλα.... δεν θα επρεπε καποιος να ασχοληθει? Δεν θα επρεπε καποιος να καλλιεργησει στα παιδια του Γαζωρου την αγαπη για το αθλημα αυτο? Και δεν μιλαω μονο για αγορια...Εχουμε και κοριτσια στην εφηβικη ηλικια που δεν χανουνε αγωνα. Δεν μπορει να βρεθει ενας προπονητης να ασχοληθει εστω στην πλακα μαζι τους , 1 ωρα την εβδομαδα? Ποσα λεφτα μπορει να κοστισει αυτο? Δεν θα μπορουσε ο εθνικος να αποκτησει τις δικες του cheerleaders?Βλεπω τα κοριτσακια του χωριου, και ψοφανε για τον Εθνικο. Δεν μπορει καποιος να δημιουργησει καποιες θεσεις για να βοηθησουνε κι αυτα? Για να παρουν μερος , να νιωσουν οτι ανηκουν στον Εθνικο?

Δεν πρεπει καποιος να μαθει στα παιδακια του Δημοτικου να παιζουν μπαλα? Ο Εθνικος εχει την αμεριστη υποστηριξη μας, αλλα πρεπει να κανει κατι για να προσφερει στο χωριο , εκτος απο την υπερηφανεια και την διασκεδαση, κατι πιο ουσιαστικο, κατι που να συνεχιζει στην επομενη γενια,κατι που να δημιουργησει παραδοση στον Γαζωρο.

Ακουσα οτι οι προσπαθειες για τσικο απετυχαν. Αυτο απλα σημαινει οτι εγιναν λαθη. Δεν σημαινει οτι δεν γινεται να γινει. Δικη μου ταπεινη αποψη, οτι αυτος θα επρεπε να ειναι πλεον ο στοχος της διοικησης, και οτι με κατι τετοιο θα επρεπε να ασχολουνται οι οπαδοι και οχι με το αν το αριστερο του τακα ηταν αδυναμο γιατι την προηγουμενη δεν ειχε φαει το αβγο του.... (πλακα κανω).

Φυσικα δεν διατεινομαι οτι εγω κανω τα παντα για τον Εθνικο. Σιγουρα δεν ειμαι απο τα ενεργα μελη. Δεν μου ταιριαζει. Αυτο ομως που κανω ειναι να μην κατηγορω,και να υποστηριζω εστω με τον μικρο τροπο που μπορω και ξερω, μεσα απο το ιντερνετ. Δεν το παιζω ξερολας, απλα λεω την αποψη μου. Συγνωμη αν κουρασα με το ποστ. Την αλλη φορα θα γραψω λιγοτερα.